Pennitön uneksija

 

Käsikirjoitus ja ohjaus Simo Heiskanen
Esiintyjät Simo Heiskanen ja Mari Kätkä

Kesto 40 minuuttia

Pennitön uneksija

Simo Heiskanen ja Mari Kätkä tulkitsevat vanhoja ikivihreitä 

Pennitön uneksija esityksen hahmo on köyhä kulkuri, joka vaeltaa ilman määränpäätä, koko omaisuus olkalaukussaan. Hän yrittää muusikkoystävänsä kanssa tienata laulaen ja tanssien muutaman kolikon päivästä selvitäkseen. Pennitön uneksija vie katsojan koomisen ilmaisun, tanssin, laulun ja taitavan musisoinnin keinoin matkalle muistojen sävelmiin, Saharan autiomaahan ja lentämään levitetyin siivin Atlantin ylle.

Esityksen musiikissa sukelletaan suomalaisen kevyen musiikin, rallien ja iskelmien, historiaan monille tuttuun musiikilliseen maisemaan. Esityksessä kuullaan Toivo Kärjen, Georg Malsténin ja Veikko Lavin ikivihreitä, joista siirrytään sulavasti Unto Monosen ja Astor Piazzollan tangojen kaihoon. Esityksen yllättävissä käänteissä lentoon nostavat 70- ja 80-lukujen iskelmät ja pop-kappaleet sovitetaan kansanmusiikilliseen poljentoon, joka nostattaa hymyn kuulijoiden huulille.

Tilaa esitys

Esitys on tilattavissa palvelutaloihin ja kirjastoihin. Alta voit ladata dossierin, jossa on lisätietoa esityksen tilaamisesta.

Dossier