TANSSITEATTERI ESPOOSTA

PAIKALLINEN, KANSALLINEN JA KANSAINVÄLINEN

Uteliaisuus, välittäminen, peloton kohtaaminen ja tekemisen ilo

Edistämme moniarvoista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa yksilön kehitystä tukee suvaitsevainen, kiinnostunut ja ymmärtäväinen yhteisö. Rohkaisemme kohtaamiseen, oivaltamiseen, oppimiseen ja tarjoamme ilon kokemuksia.

Tuotamme ympärivuotisesti tanssi-, musiikki- ja lastenteatteriesityksiä. Suuntaamme esityksemme laajalle katsojakunnalle. Kotipaikkamme on Espoo ja toimimme kansallisesti ja kansainvälisesti. Tuomme esityksemme lähelle katsojan arkea.

GLIMS & GLOMS on espoolainen kiertävä teatteri, jonka perustivat koreografit Simo Heiskanen ja Tuomo Railo vuonna 1999. Teatteri harjoittaa kiertuetoimintaa kotimaassa ja tekee myös kansainvälisiä vierailuja.

Taiteellisesti korkeatasoinen ja monimuotoinen kiertueteatteri espoosta

Glims & Gloms tunnetaan taiteellisesti korkeatasoisista ja mukaansa-tempaavista koko perheen esityksistään. Teatterin esityksissä komiikka koskettaa, huumori yllättää ja tanssi kohottaa kaikenikäisiä katsojia. Esityksiämme voit nähdä Espoossa ja ympäri Suomea.

GLIMS & GLOMS työllistää taiteen huippuammattilaisia, erityisesti tanssitaiteilijoita. Teatterin esityksissä yhdistyvät monet esittävän taiteen elementit: tanssi, teatteri, musiikki, kuvataide, video ja teatteritekniikan sovellukset. Teatteri tutkii esityksissään tanssitaiteen eri perinteitä ennakkoluulottomasti ja laajasti.

GLIMS & GLOMS tuottaa vuosittain 1 – 3 ensi-iltaa. Teatterin ohjelmisto koostuu kiertue-esityksistä, tilausteoksista ja repertuaarin monivuotisista hiteistä. Teatterin ohjelmiston teokset soveltuvat esitettäviksi perinteisten teatteritilojen lisäksi esim. koulujen liikuntasaleissa. Glims & Gloms toteuttaa esitystensä kiertuetoimintaa myös kehittämänsä Kauppakeskusteatterikonseptin avulla.

Taiteen soveltava käyttö

Glims & Gloms järjestää esitysten yhteydessä tanssityöpajoja ja teos-keskusteluja katsojille. Esitystoiminnan rinnalla Glims & Gloms toteuttaa taiteen soveltavan käytön projekteja erityisryhmille, esim. syrjäytymis-vaarassa oleville nuorille, ikäihmisille ja Parkinson -potilaille.

PALKINNOT

2009 Tanssitaiteen valtionpalkinto
2002 Vuoden Tanssiteko -palkinto
2001 Espoon kaupungin Kulttuuriteko -palkinto

TEATTERIN NIMI

Teatterin nimi viittaa Espoossa sijaitseviin Glims ja Gloms -jokiin, jotka kätkevät sisäänsä mm. harvinaisen Purohyrrä -nimisen kuoriaisen. Glims & Gloms pyrkii kasvamaan tältä paikalliselta pohjalta kansainväliseksi helmeksi.

YHDISTYS


GLIMS & GLOMSIN toiminnasta vastaa Glims & Gloms Tanssiteatterin Kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on Tuomo Railo, varapuheenjohtaja Simo Heiskanen ja sihteeri Laura Jännes. Yhdistyksen kotipaikka on Espoo.

Yhdistyksen toimintaa ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö, Espoon kaupunki, Valtion tanssitaidetoimikunta, Valtion taiteen keskustoimikunta, Läänin taidetoimikunta, Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Niilo Helanderin säätiö, Suomalais-Ruotsalainen kulttuurisäätiö, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus (AVEK), Elokuvasäätiö (SES) ja Esek – esittävän säveltaiteen edistämiskeskus.RYHMÄ- JA ALENNUSLIPUT

KULPS- ja MUUT RYHMÄLIPUT

Glims & Gloms on osa Espoon kaupungin kouluille ja esikouluille suunnattua KULPS! kulttuuripolkua. Teatterin tarjoama KULPS -ohjelmisto kuuluu Kerran lukuvuodessa -kategoriaan. Mikäli esitys on osa lukuvuoden KULPS-tarjotinta, on siitä esityksen sivulla maininta. Lisätiedot ja varaukset sähköpostilla: melinda@glimsgloms.fi.

Koululais- ja päiväkotiryhmät, jotka eivät voi hyödyntää KULPS -etua, saavat esityksiimme alennushintaisia ryhmälippuja. Ryhmän mukana tulevien aikuisten liput maksavat 1€/aikuinen. Ryhmälippujen tiedustelut ja varaukset sähköpostilla: melinda@glimsgloms.fi.

KULTTUURIKURKKAUS JA KULTTUURIKETJU

Glims & Gloms tarjoaa esityksiään myös osana Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen Kulttuurikurkkausta sekä palvelutaloille suunnattua Kulttuuriketju -hanketta.

Ilmaisliput – Kaikukortti

Teatteri tarjoaa ilmaisia lippuja Kaikukortin hankkineille. Kaikukortin voi tilata itselleen Espoon kaupungin kautta. Katso tästä Espoon kaupungin nettisivuilla olevat ohjeet Kaikukortin tilaamiseen!

Kaikukorttiliput Glims & Glomsin esityksiin varataan sähköpostitse: info@glimsgloms.fi.

ALENNUSHINTAISET LIPUT

Alennushintaisia lippua esityksiimme voivat saada opiskelijat, varusmies- ja siiviilipalvelustaan suorittavat, työttömät sekä eläkeläiset. Alennettu lippuhinta on aina esityskohtainen. Alennushintaiset liput ovat myynnissä teatterin nettikaupassa sekä ovella tuntia ennen esitystä. Koko perheelle suunnatuissa esityksissämme ei ole alennuslippuja, mutta tarjoamme niihin edullisia neljän hengen perhelippuja.