MINÄ UNOHDIN MITEN SUURESSA TALOSSA ASUN

 

Teksti: Mirkka Rekola
Esitys, ohjaus, sävellys, visuaalinen suunnittelu: Simo Heiskanen
Valo- ja videosuunnittelu: Ville Virtanen
Orkesterin johtaja, piano, harmooni: Milla Viljamaa
Basso, lyömäsoittimet: Sara Puljula
Kitara, trumpetti: Topi Korhonen
Laulujen sovitus: Timo Hietala, Milla Viljamaa
Ompelutyöt ja nuken toteutus: Nina Ukkonen
Liitupiirrokset ja animaatiot: Tuomo Railo

MINÄ UNOHDIN MITEN SUURESSA TALOSSA ASUN

Simo Heiskanen tulkitsee Mirkka Rekolan runoja laulaen, lausuen ja tanssien. 

Minä unohdin miten suuressa talossa asun -näyttämöteos on liikettä ja ihmisääntä yhdistävä esitys, jossa menneisyys, nykyhetki, etiäiset tulevasta kohtaavat. Lausuen ja lauluina esitetyt Mirkka Rekolan runot toimivat esityksen punaisena lankana. Simo Heiskasen säveltämä esitys punoo yhteen elämän hetkellisyyttä ja ihmisen muistia.

Teoksen visualisointi – liike ja projisoinnit luovat assosiaatioita, jotka ovat Rekolan runojen toistuvia runokuvia – meren mielialoja, vuodenaikojen vaihteita. Teos puhuttelee ja haastaa kielellisen ja ilmaisullisen monisärmäisyytensä ansiosta kaikenikäisiä katsojia tarkkaavaisuuteen ja sisäiseen dialogiin Rekolan runouden kanssa. Rekolan runouden lailla tämä esitys ei ole kerralla nähty. Esityksen näyttämöteos sai ensi-iltansa Teatteri Avoimissa Ovissa 23.2.2022.

Tilaa esitys

Esitysestä on tilattavissa lyhyempi versio palvelutaloihin ja hoivalaitoksiin. Alta voit ladata dossierin, jossa on lisätietoa esityksen tilaamisesta.

Käsiohjelma
Dossier
Tilaa uutiskirje

Raisa Rauhamaa, Teatteri & Tanssi+ Sirkus lehti 2/2022 ARVOSTETTU AFORISTIKKO ja runoilija Mirkka Rekola (1931-2014) oli tuottelias yli viisikymmentä vuotta. Suomalaisen runouden kaanonissa Rekolan merkitys sotien jälkeisen kirjallisuuden modernismin airuena on suuri....