HENKILÖKUNTA

Kuvassa Glims & Glomsin taiteellinen johtaja Simo Heiskanen

SIMO HEISKANEN

TAITEELLINEN JOHTAJA
Curriculum Vitae >>

Simo Heiskanen opiskeli Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta 1991-95. Heiskanen on työskennellyt laajalti tanssin alueella – tanssijana ja koreografina lukuisilla teatterinäyttämöillä ja tanssin vapaan kentän tuotannoissa. Tällä hetkellä Simo Heiskanen toimii toisena taiteellisena johtajana yhdessä Tuomo Railon kanssa vuonna 1999 perustamassaan Glims & Gloms tanssiteatterissa. Hän on myös vastannut usein teostensa musiikista, äänisuunnittelusta ja visualisoinnista.

Kuvassa Glims & Glomsin taiteellinen johtaja Tuomo Railo

TUOMO RAILO

TAITEELLINEN JOHTAJA
Curriculum Vitae >>

Tuomo Railo valmistui Kansallisbaletin koulusta 1987. Railo on toiminut tanssijana Kansallisbaletin lisäksi mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Kenneth Kvarnström & Co:ssa. Railo on tehnyt koreografioita tanssiteattereille, tilausteoksia festivaaleille, televisioon, puheteattereille Suomessa ja ulkomailla. Railo on toiminut myös koreografian ja tanssijantyön opettajana, tuottajana sekä näyttelijänä. Railolle on myönnetty viisivuotinen taiteilija-apuraha kausille 2000-2004 ja 2006-2010.

Kuvassa Glims & Glomsin tuottaja Melinda Näsänen

MELINDA NÄSÄNEN

TUOTTAJA

+358 40 675 2567 melinda(at)glimsgloms.fi

Melinda Näsänen on kulttuurituottaja (AMK), joka on tuottanut teatteria ja tapahtumia kaikenikäisille. Näsänen on aiemmin työskennellyt Matkateatteri Ry:ssä projektituottajana sekä Annantalon tuottaja-assistenttina lapsille ja nuorille suunnatussa Hurraa! -festivaalissa. Tv- ja elokuvatuotannoista kokemusta on kertynyt Yellow Film & TV:n opissa. Näsänen on tuottajana kiinnostunut erityisesti yleisötyöstä sekä visuaalisesta viestinnästä. 

JYRKI KARTTUNEN

TANSSIJA

Jyrki Karttunen aloitti tanssijanuransa vuonna 1989 Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä. Vuodesta 1993 alkaen hän on työskennellyt pääasiassa freelancer-tanssijana ja sittemmin koreografina ollen yksi Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä. Vuosina 2013-2017 Karttunen työskenteli Helsinki Dance Companyn taiteellisena johtajana sekä vuosina 2017-2019 Helsingin Kaupunginteatterin pääkoreografina. 

Kuvassa tanssija Kasperi Kolehmainen

KASPERI KOLEHMAINEN

TANSSIJA

Kasperi Kolehmainen aloitti tanssiopintonsa vuonna 2011 päälajina nykytanssi ja tänä keväänä hän valmistui balettioppilaitoksen ammatillisesta koulutuksesta tanssijaksi. Viime vuosina Kolehmainen on klassisen baletin opintojen rinnalla keskittynyt vahvasti nykytanssiin kilpaillen ja luoden koreografioita itselleen ja muille. Sen lisäksi hän on esiintynyt mm. Kansallisbaletin produktioissa, tv-ohjelmissa sekä lukuisissa katselmuksissa ja näytöksissä.

Kuvassa tanssija Taru Koski

TARU KOSKI

TANSSIJA

Taru Koski on koulutukseltaan teatteripraktiikan maisteri (ArtEZ), käytännöllisen filosofian maisteri (HY), sekä tanssinopettaja (OAMK). Taru työskentelee tanssi- ja esitystaiteen vapaalla kentällä mm. tanssijan, koreografin, koollekutsujan, dramaturgin, fasilitoijan, opettajan, kirjoittajan, tuottajan ja toimittajan tehtävissä.

Kuvassa pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila

KAROLIINA KOISO-KANTTILA

PUKUSUUNNITTELIJA

Ka­ro­lii­na Koi­so-Kant­ti­la on hel­sin­ki­läi­nen pu­ku­suun­nit­te­li­ja ja la­vas­ta­ja. Hän on val­mis­tu­nut la­vas­tus­tai­teen mais­te­rik­si Tai­de­teol­li­ses­ta kor­kea­kou­lus­ta vuon­na 2003. Ka­ro­lii­na toi­mii suun­nit­te­li­ja­na laa­jas­ti niin tans­sin, teat­te­rin kuin elo­ku­van ja tv:n pa­ris­sa.

Kuvassa pianisti Risto Lauriala

RISTO LAURIALA

PIANISTI

Risto Lauriala on esiintynyt Suomessa lähes kaikkien sinfoniaorkestereiden solistina. Lisäksi hänellä on ollut esiintymisiä omin konsertein, solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina kotimaassa ja ulkomailla. Hän on tehnyt useita levytyksiä Alba- ja Naxos-yhtiöille mm. Johann Sebastian Bachin tuotannosta.

Kuvassa tanssija Hanna Mönkäre

HANNA MÖNKÄRE

TANSSIJA

Hanna Mönkäre on työskennellyt monipuolisesti teattereissa tanssijana ja näyttelijänä vuodesta 2009. Hän on suorittanut tanssitaiteen kandidaatin opinnot Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Mönkäreen viimeisimpiä työnantajia ovat olleet mm. Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisooppera ja Tampereen Työväen Teatteri.

Kuvassa tanssija Alen Nsambu

ALEN NSAMBU

TANSSIJA

Alen Nsambu on 23-vuotias suomalais-angolalainen tanssitaiteilija ja koreografi. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiosta, Nsambu jatkoi opintojaan Kööpenhaminassa, The Danish National School of Performing Arts -koulussa. Nsambu valmistui tanssitaiteen ja koreografian kandidaatiksi kesällä 2022. 

Kuvassa valosuunnittelija Pasi Pehkonen

PASI PEHKONEN

VALOSUUNNITTELIJA

Pasi Pehkonen valmistui valosuunnittelijaksi Teatterikorkeakoulusta 1990 ja on sen jälkeen, yli 30 vuoden ajan toiminut freelance-valosuunnittelijana. Hän on suunnitellut valoja tanssi- ja puheteattereille ja kevyen musiikin yhtyeille.

Kuvassa tanssija Katri Soini

KATRI SOINI

TANSSIJA

Katri Soini (s.1965) on freelance tanssija ja tanssinopettaja. Tanssitaiteen maisteriksi valmistuttuaan (Teak 1987) hän on työskennellyt 35 vuoden ajan useiden eri koreografien kanssa esiintyen laajasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Soini on opettanut nykytanssia alan oppilaitoksissa, festivaaleilla, tanssiryhmissä, yksityiskouluissa ja organisaatioissa. Hänelle on myönnetty 5-vuotinen taiteilija-apuraha neljästi, joista viimeisimpään (2019-2023) kuuluu myös taiteilijaprofessorin arvonimi.

Kuvassa tanssija Mirva Vogt

MIRVA VOGT

TANSSIJA

Mirva Vogt on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2011. Sitä ennen hän opiskeli tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiassa vuosina 2005-2009. Mirva on saanut työskennellä tanssin kentällä mielenkiintoisissa työtehtävissä niin esiintyjänä kuin opettajana. Viimeisimpiä yhteistyökumppaneita ovat olleet Heine Avdal & Yukiko Shinozaki/ Fieldworks, Malminiemi Company ja Tanssiteatteri Glims & Gloms.

Kuvassa tanssija Jussi Väänänen

JUSSI VÄÄNÄNEN

TANSSIJA

Jussi Väänänen on entinen kilpatanssija. Hän muodostaa yhä koreografisen työparin kilpatanssiparinsa ja elämänkumppaninsa Katja Koukkulan kanssa. Tanssijana Väänänen on toiminut Alpo Aaltokosken, Tuomo Railon, Milla Virtasen Marjaterttu Willmanin, Jaakko Toivosen, Reija Wäreen ja Johanna Nuutisen töissä.

Scroll to Top