Henkilökunta

Simo Heiskanen

TAITEELLINEN JOHTAJA
Curriculum Vitae >>

Simo Heiskanen opiskeli Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta 1991-95. Heiskanen on työskennellyt laajalti tanssin alueella – tanssijana ja koreografina lukuisilla teatterinäyttämöillä ja tanssin vapaan kentän tuotannoissa. Tällä hetkellä Simo Heiskanen toimii toisena taiteellisena johtajana yhdessä Tuomo Railon kanssa vuonna 1999 perustamassaan Glims & Gloms tanssiteatterissa. Hän on myös vastannut usein teostensa musiikista, äänisuunnittelusta ja visualisoinnista.

Tuomo Railo

TAITEELLINEN JOHTAJA
Curriculum Vitae >>

Tuomo Railo valmistui Kansallisbaletin koulusta 1987. Railo on toiminut tanssijana Kansallisbaletin lisäksi mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Kenneth Kvarnström & Co:ssa. Railo on tehnyt koreografioita tanssiteattereille, tilausteoksia festivaaleille, televisioon, puheteattereille Suomessa ja ulkomailla. Railo on toiminut myös koreografian ja tanssijantyön opettajana, tuottajana sekä näyttelijänä. Railolle on myönnetty viisivuotinen taiteilija-apuraha kausille 2000-2004 ja 2006-2010.

MELINDA NÄSÄNEN

TUOTTAJA

+358 40 675 2567 melinda(at)glimsgloms.fi

Melinda Näsänen on kulttuurituottaja (AMK), joka on tuottanut teatteria ja tapahtumia kaikenikäisille. Näsänen on aiemmin työskennellyt Matkateatteri Ry:ssä projektituottajana sekä Annantalon tuottaja-assistenttina lapsille ja nuorille suunnatussa Hurraa! -festivaalissa. Tv- ja elokuvatuotannoista kokemusta on kertynyt Yellow Film & TV:n opissa. Näsänen on tuottajana kiinnostunut erityisesti yleisötyöstä sekä visuaalisesta viestinnästä. 

KASPERI KOLEHMAINEN

TANSSIJA

Kasperi Kolehmainen aloitti tanssiopintonsa vuonna 2011 päälajina nykytanssi ja tänä keväänä hän valmistui balettioppilaitoksen ammatillisesta koulutuksesta tanssijaksi. Viime vuosina Kolehmainen on klassisen baletin opintojen rinnalla keskittynyt vahvasti nykytanssiin kilpaillen ja luoden koreografioita itselleen ja muille. Sen lisäksi hän on esiintynyt mm. kansallisbaletin produktioissa, tv-ohjelmissa sekä lukuisissa katselmuksissa ja näytöksissä.

Taru Koski

TANSSIJA

Taru Koski on koulutukseltaan teatteripraktiikan maisteri (ArtEZ), käytännöllisen filosofian maisteri (HY), sekä tanssinopettaja (OAMK). Taru työskentelee tanssi- ja esitystaiteen vapaalla kentällä mm. tanssijan, koreografin, koollekutsujan, dramaturgin, fasilitoijan, opettajan, kirjoittajan, tuottajan ja toimittajan tehtävissä.

Hanna Mönkäre

TANSSIJA

Hanna Mönkäre on työskennellyt monipuolisesti teattereissa tanssijana ja näyttelijänä vuodesta 2009. Hän on suorittanut tanssitaiteen kandidaatin opinnot Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Mönkäreen viimeisimpiä työnantajia ovat olleet mm. Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisooppera ja Tampereen Työväen Teatteri.

ALEN NSAMBU

TANSSIJA

Alen Nsambu on 23-vuotias suomalais-angolalainen tanssitaiteilija ja koreografi. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiosta, Nsambu jatkoi opintojaan Kööpenhaminassa, The Danish National School of Performing Arts -koulussa. Nsambu valmistui tanssitaiteen ja koreografian kandidaatiksi kesällä 2022. 

KATRI SOINI

TANSSIJA

Katri Soini (s.1965) on freelance tanssija ja tanssinopettaja. Tanssitaiteen maisteriksi valmistuttuaan (Teak 1987) hän on työskennellyt 35 vuoden ajan useiden eri koreografien kanssa esiintyen laajasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Soini on opettanut nykytanssia alan oppilaitoksissa, festivaaleilla, tanssiryhmissä, yksityiskouluissa ja organisaatioissa. Hänelle on myönnetty 5-vuotinen taiteilija-apuraha neljästi, joista viimeisimpään (2019-2023) kuuluu myös taiteilijaprofessorin arvonimi.

MIRVA VOGT

TANSSIJA

Mirva Vogt on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2011. Sitä ennen hän opiskeli tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiassa vuosina 2005-2009. Mirva on saanut työskennellä tanssin kentällä mielenkiintoisissa työtehtävissä niin esiintyjänä kuin opettajana. Viimeisimpiä yhteistyökumppaneita ovat olleet Heine Avdal & Yukiko Shinozaki/ Fieldworks, Malminiemi Company ja Glims & Gloms tanssiteatteri.

JUSSI VÄÄNÄNEN

TANSSIJA

Jussi Väänänen on entinen kilpatanssija. Hän muodostaa yhä koreografisen työparin kilpatanssiparinsa ja elämänkumppaninsa Katja Koukkulan kanssa. Tanssijana Väänänen on toiminut Alpo Aaltokosken, Tuomo Railon, Milla Virtasen Marjaterttu Willmanin, Jaakko Toivosen, Reija Wäreen ja Johanna Nuutisen töissä.

Vieritä ylös