HENKILÖKUNTA

Kuvassa Glims & Glomsin taiteellinen johtaja Simo Heiskanen

SIMO HEISKANEN

TAITEELLINEN JOHTAJA

Simo Heiskanen opiskeli Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta 1991-95. Heiskanen on työskennellyt laajalti tanssin alueella – tanssijana ja koreografina lukuisilla teatterinäyttämöillä ja tanssin vapaan kentän tuotannoissa. Tällä hetkellä Simo Heiskanen toimii toisena taiteellisena johtajana yhdessä Tuomo Railon kanssa vuonna 1999 perustamassaan Glims & Gloms tanssiteatterissa. Hän on myös vastannut usein teostensa musiikista, äänisuunnittelusta ja visualisoinnista.


Curriculum Vitae >>

Kuvassa Glims & Glomsin taiteellinen johtaja Tuomo Railo

TUOMO RAILO

TAITEELLINEN JOHTAJA

Tuomo Railo valmistui Kansallisbaletin koulusta 1987. Railo on toiminut tanssijana Kansallisbaletin lisäksi mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Kenneth Kvarnström & Co:ssa. Railo on tehnyt koreografioita tanssiteattereille, tilausteoksia festivaaleille, televisioon, puheteattereille Suomessa ja ulkomailla. Railo on toiminut myös koreografian ja tanssijantyön opettajana, tuottajana sekä näyttelijänä. Railolle on myönnetty viisivuotinen taiteilija-apuraha kausille 2000-2004 ja 2006-2010.


Curriculum Vitae >>

Kuvassa Glims & Glomsin tuottaja Melinda Näsänen
MELINDA NÄSÄNEN

TUOTTAJA

Melinda Näsänen on kulttuurituottaja (AMK), joka on tuottanut teatteria ja tapahtumia kaikenikäisille. Näsänen on aiemmin työskennellyt Matkateatteri Ry:ssä projektituottajana sekä Annantalon tuottaja-assistenttina lapsille ja nuorille suunnatussa Hurraa! -festivaalissa. Tv- ja elokuvatuotannoista kokemusta on kertynyt Yellow Film & TV:n opissa. Näsänen on tuottajana kiinnostunut erityisesti yleisötyöstä sekä visuaalisesta viestinnästä. 

+358 40 675 2567 | melinda@glimsgloms.fi

JYRKI KARTTUNEN

TANSSIJA

Jyrki Karttunen aloitti tanssijanuransa vuonna 1989 Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä. Vuodesta 1993 alkaen hän on työskennellyt pääasiassa freelancer-tanssijana ja sittemmin koreografina ollen yksi Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä. Vuosina 2013-2017 Karttunen työskenteli Helsinki Dance Companyn taiteellisena johtajana sekä vuosina 2017-2019 Helsingin Kaupunginteatterin pääkoreografina. 

Kuvassa tanssija Kasperi Kolehmainen

KASPERI KOLEHMAINEN

TANSSIJA

Kasperi Kolehmainen on valmistunut balettioppilaitoksen ammatillisesta koulutuksesta tanssijaksi. Kolehmainen on työskennellyt mm. Riku Lehtopolun, Tuomo Railon, Reija Wäreen sekä Susanna Leinosen kanssa. Sen lisäksi hän on esiintynyt Kansallisbaletin produktioissa sekä tv-ohjelmissa. Kolehmainen toimii myös koreografina Helsinkiläisille tanssikouluille.

Kuvassa tanssija Taru Koski
TARU KOSKI

TANSSIJA

Taru Koski on koulutukseltaan teatteripraktiikan maisteri (ArtEZ), käytännöllisen filosofian maisteri (HY), sekä tanssinopettaja (OAMK). Taru työskentelee tanssi- ja esitystaiteen vapaalla kentällä mm. tanssijan, koreografin, koollekutsujan, dramaturgin, fasilitoijan, opettajan, kirjoittajan, tuottajan ja toimittajan tehtävissä.

Kuvassa pukusuunnittelija Karoliina Koiso-Kanttila

KAROLIINA KOISO-KANTTILA

PUKUSUUNNITTELIJA

Ka­ro­lii­na Koi­so-Kant­ti­la on hel­sin­ki­läi­nen pu­ku­suun­nit­te­li­ja ja la­vas­ta­ja. Hän on val­mis­tu­nut la­vas­tus­tai­teen mais­te­rik­si Tai­de­teol­li­ses­ta kor­kea­kou­lus­ta vuon­na 2003. Ka­ro­lii­na toi­mii suun­nit­te­li­ja­na laa­jas­ti niin tans­sin, teat­te­rin kuin elo­ku­van ja tv:n pa­ris­sa.

Kuvassa pianisti Risto Lauriala

RISTO LAURIALA

PIANISTI

Risto Lauriala on esiintynyt Suomessa lähes kaikkien sinfoniaorkestereiden solistina. Lisäksi hänellä on ollut esiintymisiä omin konsertein, solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina kotimaassa ja ulkomailla. Hän on tehnyt useita levytyksiä Alba- ja Naxos-yhtiöille mm. Johann Sebastian Bachin tuotannosta.

Kuvassa tanssija Hanna Mönkäre

HANNA MÖNKÄRE

TANSSIJA

Hanna Mönkäre on työskennellyt monipuolisesti teattereissa tanssijana ja näyttelijänä vuodesta 2009. Hän on suorittanut tanssitaiteen kandidaatin opinnot Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Mönkäreen viimeisimpiä työnantajia ovat olleet mm. Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisooppera ja Tampereen Työväen Teatteri.

Kaisa Niemi

TANSSIJA

Kaisa Niemi valmistui tanssijaksi Teatterikoulusta vuonna 2003 ja jo seuraavana vuonna hän tanssi ensimmäisen kerran Glims & Glomsin tanssiteoksessa (Näkki). Hän on sittemmin esiintynyt lukuisissa G&G:n tuotannoissa ja toiminut monipuolisesti tanssin, teatterin, sirkuksen ja elokuvan kentällä tanssijana ja näyttelijänä. Viimeisimmin hän on työskennellyt yhteistyössä Jyrki Karttusen kanssa, Hurjaruuthissa, Myllyteatterissa ja Petri Kekoni Companyssa.

Kuvassa tanssija Alen Nsambu

ALEN NSAMBU

TANSSIJA

Alen Nsambu on suomalais-angolalainen tanssitaiteilija ja koreografi. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiosta, Nsambu jatkoi opintojaan Kööpenhaminassa, The Danish National School of Performing Arts -koulussa. Nsambu valmistui tanssitaiteen ja koreografian kandidaatiksi kesällä 2022. 

Kuvassa valosuunnittelija Pasi Pehkonen

pasi pehkonen

VALOSUUNNITTELIJA

Pasi Pehkonen valmistui valosuunnittelijaksi Teatterikorkeakoulusta 1990 ja on sen jälkeen, yli 30 vuoden ajan toiminut freelance-valosuunnittelijana. Hän on suunnitellut valoja tanssi- ja puheteattereille ja kevyen musiikin yhtyeille.

Ilona Pukkila

NÄYTTELIJÄ

Ilona Pukkila on freelancer näyttelijä, joka valmistui Tampereen Yliopiston Näyttelijäntyönlaitokselta vuonna 2009. Hän on sen jälkeen työskennellyt mm. Lahden ja Vaasan kaupunginteattereissa, Q-Teatterissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa. Hän on myös ääninäyttelijänä useissa piirretyissä elokuvissa (mm. En Canto).

KATRI SOINI

TANSSIJA

Katri Soini (s.1965) on freelance tanssija ja tanssinopettaja. Tanssitaiteen maisteriksi valmistuttuaan (Teak 1987) hän on työskennellyt 35 vuoden ajan useiden eri koreografien kanssa esiintyen laajasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Soini on opettanut nykytanssia alan oppilaitoksissa, festivaaleilla, tanssiryhmissä, yksityiskouluissa ja organisaatioissa. Hänelle on myönnetty 5-vuotinen taiteilija-apuraha neljästi, joista viimeisimpään (2019-2023) kuuluu myös taiteilijaprofessorin arvonimi.

MILLA VILJAMAA

SÄVELTÄJÄ

Milla Viljamaa on säveltäjä, muusikko ja musiikkituottaja, joka on työskennellyt laaja-alaisesti musiikin, näyttämötaiteen ja elokuvan parissa. Säveltäjänä hänet on palkittu mm. Teosto-palkinnolla 2012. Työssään Milla ylittää vaivattomasti musiikin ja myös muiden taiteenlajien raja-aitoja. Millan yhteistyö G&G:n kanssa alkoi vuonna 2022 Minä unohdin miten suuressa talossa asun -teoksen sovittamisella ja Vielä päiviä, öitä -levyn tuottamisella.

Kuvassa tanssija Mirva Vogt

MIRVA VOGT

TANSSIJA

Mirva Vogt on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2011. Sitä ennen hän opiskeli tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiassa vuosina 2005-2009. Mirva on saanut työskennellä tanssin kentällä mielenkiintoisissa työtehtävissä niin esiintyjänä kuin opettajana. Viimeisimpiä yhteistyökumppaneita ovat olleet Heine Avdal & Yukiko Shinozaki/ Fieldworks, Malminiemi Company ja Tanssiteatteri Glims & Gloms.

Jussi väänänen

TANSSIJA

Jussi Väänänen on entinen kilpatanssija. Hän muodostaa yhä koreografisen työparin kilpatanssiparinsa ja elämänkumppaninsa Katja Koukkulan kanssa. Tanssijana Väänänen on toiminut Alpo Aaltokosken, Tuomo Railon, Milla Virtasen Marjaterttu Willmanin, Jaakko Toivosen, Reija Wäreen ja Johanna Nuutisen töissä.