Antti Puuhaara

Manus och regi: Tuomo Railo
Visuell design: Karoliina Koiso-Kanttila
Animationer: Leevi Lehtinen
På scen: Johanna Keinänen, Kaisa Niemi och Tuomo Railo

Speltid: 60 min
Ålder: Rekommenderas från 4 år

Antti Puuhaara

Sagoäventyret Antti Puuhaara av Glims & Gloms är en fräsch tolkning av den finska folksagan.

Spännpappbyns hembygdsmuseum skall precis sätta igång och spela pjäsen Antti Puuhaara. Publiken sitter redan på sina platser när teaterns personal får ett telefonsamtal från teatersällskapet. Det har blivit ett missförstånd och sällskapet har kört till Pappspännbyn…

För att inte behöva inhibera den traditionella föreställningen helt och hållet, beslutar museets personal att raskt ta kontroll över den älskade folksagan och visa publiken sin egna pikanta version. Eftersom berättelsen har många karaktärer och sagofigurer, tar den påhittiga personalen museets föremål i bruk. Samtidigt moderniseras folksagans livsläror för att bättre motsvara nutida museers värden. Sagan Antti Puuhaara är ett fantasiäventyr, som är full av fantasi och spänning.

Välkommen med på ett virrvarr av äventyr!

Föreställningen är en fortsättning på Tuomo Railos förväntade serie av teaterföreställningar för hela familjen, som är kända för sin engagerande natur och sitt varma humör. Museets uppfinningsrika anställda spelas av Tuomo Railo samt toppenkomikerna Johanna Keinänen och Kaisa Niemi. Det bedårande sagoäventyret skjuter i höjden med projicerade målningar och Leevi Lehtinens animationer. Inlevelsen får fart med Karoliina Koiso-Kanttilas kostymer, Metti Nordins scenografi och Pasi Pehkonens ljussättning.

[tribe_events_list category=”Antti Puuhaara“]
Rulla till toppen