PERSONAL

SIMO HEISKANEN

KONSTNÄRLIG LEDARE
Curriculum Vitae >>

SSimo Heiskanen studerade vid Teaterhögskolans institution för danskonst åren1991 – 95. Heiskanen har arbetat mångsidigt med dans– som dansare och koreograf på flera teaterscener och i många fristående dansproduktioner. Just nu arbetar Simo Heiskanen som den andra konstnärliga ledaren tillsammansa med Tuomo Railo vid dansteaterns Glims & Gloms som de tillsammans grundade år 1999. Han har även ofta varit ansvarig för musik, ljuddesign och visualiseringen av sina verk.

Tuomo Railo

KONSTNÄRLIG LEDARE
Curriculum Vitae >>

Tuomo Railo har tagit examenfrån Finlands Nationaloperas balettskola år 1987. Railo har även arbetat som dansare vid Helsingfors stadsteater och Kenneth Kvarnström & Co., med flera.Railo har skapat koreografier för olika dansteatrar, beställningsverk för festivaler, TVoch talteater i Finland och utomlands. Railo har även arbetat som lärare ikoreografi och dans, samt som producent och skådespelare. Railo beviljades ett femårigt konstnärsstipendium för perioderna 2000 – 2004 och 2006 – 2010.

HEIDI YLI-YRJÄNÄINEN

TUOTTAJA
+358452051690
heidi(at)glimsgloms.fi
Linkedin >>

Heidi Yli-Yrjänäinen är kulturproducent (YAMK) som har tidigare producerat modern teater vid Ylioppilasteatteri, Porttiteatteri för frigjorda fångaroch i fristående produktioner. Som den ansvariga för tillställningar och personal har Yli-Yrjänäinen arbetat vid PuskaPromotion andelslaget vid medelanskaffning i Greenpeace.

Scroll to Top