Dj Bullerbox och Mormor

Manus, regi, musik, visuell design: Simo Heiskanen

På scen: Kaisa Niemi, Simo Heiskanen

Kostym: Nina Ukkonen

Scenografi: Tuomas Vellamo

Ljus- och videodesign: Ville Virtanen

Speltid: 45 min

Ålder: Rekommenderas från 4 år

Dj Bullerbox och Mormor

Simo Heiskanens och Kaisa Niemis DJ Mölytoosa ja Mummu (DJ Bullerbox och Mormor) är en bullrande och skrattretande komedi om radiostation Pölymölys fartfyllda förmiddag. Åskådaren får komma med i Pölymölys studio och se missöden och motgångar som inte alltid förmedlas till radiolyssnarna.

Pölymölys programledare DJ Mölytoosa har ärvt radiostationen och sin raffinerade talförmåga av sin pappa. Pölymölys andra bärande kraft, Mummu, är snabbare än en hermelin, och påminner mer om en punkare än om en traditionell mormor.

Pölymölys radioprogram är experimenterande och fritänkande. I sändningen blir det dans, bakning och till och med deltagande i olympiska spel. Nyheterna läses upp sjungande och programmet ”Ring en vän” gästas av herr Odobenus Rosmarus eller Mursu (Valross).

Föreställningen DJ Mölytoosa ja Mummu är planerad för att spelas i teaterutrymmen. Bekanta dig med föreställningens bokningsinformation i dossiern.

Glims & Gloms tarjoaa hulvattomia hetkiä ja arvokasta polttoainetta lasten mielikuvitukselle

Suvi Satama, Turun Sanomat, 15.11.2020

Glims & Gloms: DJ Mölytoosa ja Mummu

Käsikirjoitus ja ohjaus Simo Heiskanen, lavastus Tuomas Vellamo, puvut Nina Ukkonen, valot ja videot Ville Virtanen. Kauppakeskus Skanssissa 13.11.

Simo Heiskasen käsikirjoittama DJ Mölytoosa ja Mummu on kouluikäisiin vetoava musiikkikomedia Pölymöly-nimisen radioaseman työstä. Vaikka ennakkoajatukseni pop up -teatterin toimivuudesta Skanssin kauppakeskuksessa on varovaisen epäilevä, Skanssin tilaan on saatu luotua maagista teatterin tunnelmaa.

Lavalla radio-ohjelmaa juontaa hulvaton Simo Heiskanen DJ Mölytoosana ja topakka Kaisa Niemi Mummuna. Kaksikon seurassa mielikuvitus vie katsojan mukanaan naurun ja ihmetyksen poluille. 

Istun katsomossa 5-vuotiaan poikani kanssa, joka toteaa, että Heiskanen on erityisen taitava tanssimaan ja että kaksikko lavalla saa häneltä ”12 tähteä ja on siis aika hyvä”.

Heiskasen ilmeikkyys ja luonteva lavakarisma on toden totta myös aikuiselle kiinnostavaa seurattavaa. Kaisa Niemi touhukkaana mummuna ravistelee perinteisen mummon stereotypioita modernilla otteella: vaikka mummo on marjametsässä ja siivoaa, hän myös tanssii pöydällä ja revittelee luudan kanssa ympäri tilaa.

Nina Ukkosen puvut puhkuvat mielikuvitusrikkaita yksityiskohtia ja nousevat teatterielämyksen keskiöön. Poikani kysyy, ovatko nuo aivan oikeita ihmisiä – hahmojen ulkoinen olemus painuu näin myös pienen katsojan mieleen.

Paikoitellen juoni jää junnaamaan paikoilleen ja tanssia olisi saanut olla enemmän, koska liikkua kaksikko osaa. Kohtaus, jossa DJ Mölytoosa ja Mummu siirtyvät juontamaan urheiluradio-osuutta, on valloittava. Pingispallot saavat luudasta kyytiä ja Niemi ottaa eturivin lapset oivaltavasti mukaan peliin.

DJ Mölytoosa ja Mummu osoittaa, miten kömmähdykset kuuluvat arkeen ja niistä selvitään yhdessä ja sen avulla, että muistetaan, että itselle on hyvä myös nauraa.

Kiertävän pop up -teatterin idea on loistava, koska se tuo teatterin kaikkien ulottuville. Näin yhä useampi pääsee kokemaan esittäviä taiteita, joilla on keskeinen merkitys arjen irtiottojen mahdollistajana ja mielikuvituksen vapauttajana.