|

Glims & Glomsin etäesitysten suosio yllätti – teatteri lisää Radio Pölymölyn lähetyksiä espoolaisiin kouluihin

Glims & Glomsin aloitti helmikuussa striimatut etäesitykset espoolaisiin kouluihin. Esityksistä tuli välittömästi niin suosittuja, että teatteri järjestää 18 lisäesitystä huhtikuussa. Etäesitykset lähetetään suorana Glims & Glomsin omasta studiosta Espoon Kuitinmäestä. 

Glims & Glomsin etäesitysten ohjelmistossa on Simo Heiskasen DJ Mölytoosa ja Mummu -komedia. Esitys kertoo Radioasema Pölymölyn aamulähetyksestä. Esityksessä Heiskasen kanssa esiintyy tanssija-koomikko Kaisa Niemi. 

DJ Mölytoosa ja Mummu -esitys tarjoaa espoolaisille kouluille räätälöityä tanssi- ja musiikkiteatteria, sillä Radioasema Pölymölyn aamupäivästä kertovassa esityksessä hyödynnetään kunkin koululuokan ennakkoon valmistamia uutisia ja mielikuvitusmatkaohjelman maisemia. Koululaiset seuraavat radioaseman lähetystä luokan mediataululta. Esitys kuvataan kolmella kameralla ja editoidaan livenä. Espoon kaupunki on tukenut konseptin kehittelyä ja esitykset toteutetaan osana kaupungin koululaisille tarjoamaa KULPS -kulttuuri- ja liikuntapolkua.

Koronapandemian ja yleisötapahtumarajoitusten pitkittyessä kiertueteatteri Glims & Glomsin esitystoiminnan jatkuminen on vaatinut pieneltä teatterilta kekseliäisyyttä ja joustavuutta. Miltei vuoden ajan jatkunut epävarmuus on pakottanut teatterin kehittämään erilaisia ratkaisuja esitystensä toteuttamiseen. Nyt toteutetun etäesityskonseptin menestys viittaa siihen, että etäesityksillä voi olla kysyntää myös pandemian jälkeenkin. Koulut eri puolilla Espoota ovat ottaneet koulun arkeen helposti sovitettavan etäesityksen innolla vastaan. Ensimmäinen esitysperiodi varattiin täyteen parissa viikossa ja palaute esityksestä on ollut kannustavaa. Seuraava DJ Mölytoosa ja Mummu -etäesitysperiodi toteutetaan huhtikuussa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *