Lehdistötiedotteet

Tiedotearkisto

Glims & Glomsin etäesitysten suosio yllätti – teatteri lisää Radio Pölymölyn lähetyksiä espoolaisiin kouluihin

23.03.2021

Glims & Glomsin aloitti helmikuussa striimatut etäesitykset espoolaisiin kouluihin. Esityksistä tuli välittömästi niin suosittuja, että teatteri järjestää 18 lisäesitystä huhtikuussa. Etäesitykset lähetetään suorana Glims & Glomsin omasta stu… Lue lisää >

Glims & Glomsin aloitti helmikuussa striimatut etäesitykset espoolaisiin kouluihin. Esityksistä tuli välittömästi niin suosittuja, että teatteri järjestää 18 lisäesitystä huhtikuussa. Etäesitykset lähetetään suorana Glims & Glomsin omasta studiosta Espoon Kuitinmäestä. 

Glims & Glomsin etäesitysten ohjelmistossa on Simo Heiskasen DJ Mölytoosa ja Mummu -komedia. Esitys kertoo Radioasema Pölymölyn aamulähetyksestä. Esityksessä Heiskasen kanssa esiintyy tanssija-koomikko Kaisa Niemi. 

DJ Mölytoosa ja Mummu -esitys tarjoaa espoolaisille kouluille räätälöityä tanssi- ja musiikkiteatteria, sillä Radioasema Pölymölyn aamupäivästä kertovassa esityksessä hyödynnetään kunkin koululuokan ennakkoon valmistamia uutisia ja mielikuvitusmatkaohjelman maisemia. Koululaiset seuraavat radioaseman lähetystä luokan mediataululta. Esitys kuvataan kolmella kameralla ja editoidaan livenä. Espoon kaupunki on tukenut konseptin kehittelyä ja esitykset toteutetaan osana kaupungin koululaisille tarjoamaa KULPS -kulttuuri- ja liikuntapolkua.

Koronapandemian ja yleisötapahtumarajoitusten pitkittyessä kiertueteatteri Glims & Glomsin esitystoiminnan jatkuminen on vaatinut pieneltä teatterilta kekseliäisyyttä ja joustavuutta. Miltei vuoden ajan jatkunut epävarmuus on pakottanut teatterin kehittämään erilaisia ratkaisuja esitystensä toteuttamiseen. Nyt toteutetun etäesityskonseptin menestys viittaa siihen, että etäesityksillä voi olla kysyntää myös pandemian jälkeenkin. Koulut eri puolilla Espoota ovat ottaneet koulun arkeen helposti sovitettavan etäesityksen innolla vastaan. Ensimmäinen esitysperiodi varattiin täyteen parissa viikossa ja palaute esityksestä on ollut kannustavaa. Seuraava DJ Mölytoosa ja Mummu -etäesitysperiodi toteutetaan huhtikuussa.

Kauppakeskusteatteri täyttää tyhjän liiketilan koko perheen elämyksillä

06.11.2020

Tanssiteatteri Glims & Glomsin kiertävä pop-up teatteri, Kauppakeskusteatteri, toimii Suomen kulttuurirahaston myöntämällä hankerahoituksella. Kauppakeskusteatteri vierailee seuraavaksi Skanssin kauppakeskuksessa, Turussa, 13.-22.11.2020. Kauppak… Lue lisää >

Tanssiteatteri Glims & Glomsin kiertävä pop-up teatteri, Kauppakeskusteatteri, toimii Suomen kulttuurirahaston myöntämällä hankerahoituksella. Kauppakeskusteatteri vierailee seuraavaksi Skanssin kauppakeskuksessa, Turussa, 13.-22.11.2020.

Kauppakeskusteatteri elävöittää tyhjiä liiketiloja ja tarjoaa koko perheen teatteriesityksiä helposti saavutettavasti. Kauppakeskusteattari vierailee Turun Skanssissa nyt toista kertaa. Tänä vuonna Kauppakeskusteatteri tuo Skanssiin Simo Heiskasen ja Kaisa Niemen DJ Mölytoosa ja Mummu -esityksen, joka koko perheelle sunnattu musiikkikomedia Pölymöly -nimisen radioaseman vauhdikkaasta aamupäivästä. Esityksessä katsoja pääsee Pölymölyn studioon näkemään kommelluksia ja vastoinkäymisiä, jotka eivät onneksi radiokuuntelijoille välity.


Näytösajat:
pe 13.11. klo 10 (loppuunmyyty)
la 14.11. klo 11 ja klo 13
su 15.11. klo 13
ke 18.11. klo 10
to 19.11. klo 10 (loppuunmyyty)
pe 20.11. klo 10 ja klo 18
la 21.11. klo 11 ja klo 13
su 22.11. klo 13

Esityksen kesto: 45 min.
Ikäsuositus: 4 vuodesta ylöspäin

Liput:
6€/kpl

Liput ovat myynnissä osoitteessa: glimsgloms.fi ja ovelta tuntia ennen näytöksen alkua.

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri sijaitsee Skanssin 2. kerroksessa, Skappelin ja H&M:n välissä.

GLIMS & GLOMSIN SYKSY KÄYNNISTYY ULKOILMAKIERTUEELLA

17.08.2020

SIMO HEISKANEN TULKITSEE MIRKKA REKOLAN RUNOJA ESPOOLAISTEN PALVELUTALOJEN PIHOILLA ELOKUUSSA 2020 Glims & Gloms aloittaa syyskautensa Simo Heiskasen soolesityksen Minä unohdin miten suuressa talossa asun ennakkoesityksillä espoolaisten palveluta… Lue lisää >

SIMO HEISKANEN TULKITSEE MIRKKA REKOLAN RUNOJA ESPOOLAISTEN PALVELUTALOJEN PIHOILLA ELOKUUSSA 2020

Glims & Gloms aloittaa syyskautensa Simo Heiskasen soolesityksen Minä unohdin miten suuressa talossa asun ennakkoesityksillä espoolaisten palvelutalojen ja hoivakotien pihoilla. Esityksessään Heiskanen tulkitsee Mirkka Rekolan runoja laulaen, lausuen ja tanssien.

Minä unohdin miten suuressa talossa asun -näyttämöteos on liikettä ja ihmisääntä yhdistävä esitys, jossa menneisyys, nykyhetki, etiäiset tulevasta kohtaavat. Lausuen ja lauluina esitetyt Mirkka Rekolan runot toimivat esityksen punaisena lankana. Simo Heiskasen säveltämä esitys  punoo yhteen elämän hetkellisyyttä ja ihmisen muistin sattumanvaraisuutta. Menneen ajan tanssiaskeleista kasvaa muistamista herättelevä koreografia. Teoksen visualisointi – liike ja puvustus luovat assosiaatioita, jotka ovat Rekolan runojen toistuvia runokuvia – meren mielialoja, vuodenaikojen vaihteita. Teos puhuttelee ja haastaa kielellisen ja ilmaisullisen monisärmäisyytensä ansiosta kaikenikäisiä katsojia tarkkaavaisuuteen ja sisäiseen dialogiin Rekolan runouden kanssa

Glims & Gloms tuottaa Minä unohdin miten suuressa talossa asun -ennakkoesityksen kiertueen yhteistyössä Espoon kaupungin Kulttuuriketju-hankkeen kanssa. Kiertue-esitykset on pääasiassa suunnattu palvelutalojen asukkaille. Kauklahden Elä ja asu -seniorikeskuksen pihassa järjestetään myös muille talon asiakkaille avoin esitys torstaina 20.8. klo 13.30.

Teoksen teatteriensi-ilta on keväällä 2021.

SUOMEN KULTTUURIRAHASTON TUKEMA KAUPPAKESKUSTEATTERI SAAPUU JÄLLEEN SKANSSIIN

10.03.2020

Suomen Kulttuurirahasto myönsi helmikuussa 2020 Glims & Gloms Kauppakeskusteatterin toimintaan 110 000 euron apurahan, joka mahdollistaa Kauppakeskusteatterin kiertuetoiminnan tulevina vuosina eri puolilla Suomea. Ensimmäiseksi Kauppakeskusteatte… Lue lisää >

Suomen Kulttuurirahasto myönsi helmikuussa 2020 Glims & Gloms Kauppakeskusteatterin toimintaan 110 000 euron apurahan, joka mahdollistaa Kauppakeskusteatterin kiertuetoiminnan tulevina vuosina eri puolilla Suomea. Ensimmäiseksi Kauppakeskusteatteri palaa Skanssin kauppakeskukseeen 27.3.-7.4.2020.

Kauppakeskusteatteri on Glims & Glomsin ideoima ja konseptoima pop up  -kiertueteatteri, joka tarjoaa koko perheen teatteriesityksiä helposti saavutettavasti. Nyt rahoitettavan hankkeen aikana volyymia kasvatetaan nykyisestä kahdesta kauppakeskuksesta kuuteen kauppakeskukseen vuodessa. Kauppakeskusteatterin ohjelmistossa on 7-9 eri teosta vuosina 2020-23.

Glims & Gloms on kehittänyt Kauppakeskusteatterikonseptia puolentoista vuoden ajan. Tähän mennessä Kauppakeskusteatteri on toiminut Entressen kauppakeskuksessa Espoossa ja Skanssin kauppakeskuksessa Turussa.

Tällä kertaa Kauppakeskusteatteri tuo Skanssiin Simo Heiskasen ja Kaisa Niemen DJ Mölytoosa ja Mummu -esityksen, joka on äänekäs ja hykerryttävä komedia Pölymöly -nimisen radioaseman vauhdikkaasta aamupäivästä. Katsoja pääsee Pölymölyn studioon näkemään kommelluksia ja vastoinkäymisiä, jotka eivät onneksi radiokuuntelijoille välity.

Pölymölyn ohjelmat ovat kokeilevia ja ennakkoluulottomia. Lähetyksessä tanssitaan, leivotaan ja osallistutaan jopa olympialaisiin. Uutiset luetaan laulaen ja Kilauta kaverille -ohjelmaan saadaan vieraaksi itse herra Odobenus Rosmarus eli Mursu.

Näytösajat:

pe 27.3. klo 18
la 28.3. klo 11 ja klo 13
su 29.3. klo 13
la 4.4. klo 11 ja klo 13
su 5.4. klo 13
ma 6.4. klo 10
ti 7.4. klo 10

Vieritä ylös