Lehdistötiedotteet

Tiedotearkisto

Minä unohdin miten suuressa talossa asun -esitys saa ensi-iltansa helmikuussa

17.01.2022

Glims & Gloms tuo ensi-iltaan Mirkka Rekolan runoihin perustuvan Minä unohdin miten suuressa talossa asun -esityksen. Simo Heiskasen säveltämä esitys saa ensi-iltansa Teatteri Avoimissa Ovissa 23.2.2022.  Minä unohdin miten suuressa talossa asun… Lue lisää >

Glims & Gloms tuo ensi-iltaan Mirkka Rekolan runoihin perustuvan Minä unohdin miten suuressa talossa asun -esityksen. Simo Heiskasen säveltämä esitys saa ensi-iltansa Teatteri Avoimissa Ovissa 23.2.2022. 

Minä unohdin miten suuressa talossa asun -näyttämöteos on liikettä ja ihmisääntä yhdistävä esitys, jossa menneisyys, nykyhetki, etiäiset tulevasta kohtaavat. Lausuen ja lauluina esitetyt Mirkka Rekolan (1931-2014) runot toimivat esityksen punaisena lankana. Simo Heiskasen säveltämä esitys punoo yhteen elämän hetkellisyyttä ja ihmisen muistia. Heiskasen musiikin tulkitsee Milla Viljamaan johtama orkesteri.

Teoksen visualisointi – liike ja projisoinnit luovat assosiaatioita, jotka ovat Rekolan runojen toistuvia runokuvia – meren mielialoja, vuodenaikojen vaihteita. Teos puhuttelee ja haastaa kielellisen ja ilmaisullisen monisärmäisyytensä ansiosta kaikenikäisiä katsojia tarkkaavaisuuteen ja sisäiseen dialogiin Rekolan runouden kanssa. 

“Mirkka Rekolan runoissa minua kiehtoo eniten niiden sisäänkävelty rytmi. Rekola työsti runoja kävellessään. Olen seurannut runojen poljentoa kääntäen sitä lauluiksi, liikkeeksi ja kohtauksiksi. Rekolan runot antavat tilaa tulkinnalle, mutta johdattavat myös yleisinhimillisten, tunnistettavien kokemusten äärelle.” 
– Simo Heiskanen

Teksti: Mirkka Rekola
Esitys, ohjaus, sävellys, visuaalinen suunnittelu: Simo Heiskanen
Valosuunnittelu: Ville Virtanen
Orkesterin johtaja, piano, harmooni: Milla Viljamaa
Basso, lyömäsoittimet: Sara Puljula
Kitara, trumpetti: Topi Korhonen
Laulujen sovitus: Timo Hietala, Milla Viljamaa
Ompelutyöt ja nuken tekijä: Nina Ukkonen

Esityspaikka 

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, 00130 Helsinki

Liput

alk. 30€ /15€
Liput ovat myynnissä Teatteri Avoimien Ovien lippukaupassa www.avoimetovet.fi

Esitysajat: 

23.2.2022 klo 19
24.2.2022 klo 19
25.2.2022 klo 19 

Esityksen kesto on 1t 40min sisältäen väliajan. 

Kauppakeskusteatteri aukeaa jälleen Skanssiin

03.12.2021

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri on kiertävä pop up -teatteri, joka vie teatterielämykset keskelle ihmisten arkea. Kauppakeskusteattari vierailee Skanssin kauppakeskuksessa 4.-19.12.2021. Teatterin ohjelmistossa ovat syyskuussa 2021 ensi-iltans… Lue lisää >

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri on kiertävä pop up -teatteri, joka vie teatterielämykset keskelle ihmisten arkea. Kauppakeskusteattari vierailee Skanssin kauppakeskuksessa 4.-19.12.2021. Teatterin ohjelmistossa ovat syyskuussa 2021 ensi-iltansa saanut Antti Puuhaara satuseikkailu ja Glims & Glomsin ohjelmiston pitkäaikainen suosikki Raxu Taskunen nukketeatterimusikaali.

Antti Puuhaara satuseikkailu 

Antti Puuhaara on raikas tulkinta suomalaisesta kansansadusta esine- ja nukketeatterin keinoin.

Esityksen tapahtumat sijoittuvat Pinkopahvilan kotiseutumuseoon, jossa on alkamassa Antti Puuhaara -näytelmän esitys. Yleisön ollessa on jo paikoillaan, saa museon henkilökunta puhelun teatteriseurueelta. On sattunut väärinkäsitys jonka seurauksena museon neuvokas henkilökunta päättää ottaa tutun kansansadun reippaasti haltuun ja kertoa siitä yleisölle oman raikkaan tulkintansa. Koska tarinassa on paljon henkilöitä ja satuolentoja, otetaan museon esineet käyttöön. Samalla kansansadun elämänopit tuodaan tähän päivään.

Esityksessä museon työntekijöitä esittävät Tuomo RailoJohanna Keinänen ja Kaisa Niemi. Esityksen lavastuksesta vastaa Metti Nordin, animaatioista Leevi Lehtinen, puvustuksesta Karoliina Koiso-Kanttila ja valosuunnittelusta Pasi Pehkonen. Lavastuksen on toteuttanut puuseppä Matti Ervamaa ja puvustuksen ompelija Nina Ukkonen.

Esityksen kesto: 1 tunti
Ikäsuositus: 5-99


Raxu Taskunen nukketeatterimusikaali

Simo Heiskasen Raxu Taskunen on vauhdikas esitys, jossa yksi esiintyjä esittää kaikki tarinan hahmot. Esityksessä seurataan taskuihin mahtuvan Raxu Taskusen matkaa maailman ääriin. Raxu on nokkela ja vilkas, mutta laiska persoona, joka yrittää kaikin keinoin pakoilla ikävinä pitämiään asioita, kuten totuttuja nukkumaanmenoaikoja tai terveellisen ruuan syömistä.

Esityksen kesto: 35 min
Ikäsuositus: 3-8

Esitysajat

la 4.12. klo 12 Antti Puuhaara
la 4.12. klo 14 Antti Puuhaara
su 5.12. klo 12 Antti Puuhaara
su 5.12. klo 14 Antti Puuhaara

la 11.12. klo 12 Raxu Taskunen
la 11.12. klo 14 Raxu Taskunen
su 12.12.klo 12 Raxu Taskunen
su 12.12. klo 14 Raxu Taskunen

la 18.12. klo 12 Antti Puuhaara
la 18.12. klo 14 Antti Puuhaara
su 19.12. klo 12 Antti Puuhaara
su 19.12. klo 14 Antti Puuhaara

Liput

8€ kpl
22€ perhelippu neljälle

glimsgloms.fi/kauppa tai ovelta tuntia ennen näytöksen alkua

Esityspaikka

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri,
Kauppakeskus Skanssi

Skanssinkatu 10
20720 Turku

Kauppakeskusteatteri avataan jälleen

15.09.2021

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri jatkaa toimintaansa Suomen Kulttuurirahaston tuella.  Kauppakeskusteattari vierailee Espoon keskuksessa sijaitsevassa Entressen kauppakeskuksessa 25.9.-17.10.  Kauppakeskusteatteri on Glims & Glomsin kehittä… Lue lisää >

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri jatkaa toimintaansa Suomen Kulttuurirahaston tuella.  Kauppakeskusteattari vierailee Espoon keskuksessa sijaitsevassa Entressen kauppakeskuksessa 25.9.-17.10. 

Kauppakeskusteatteri on Glims & Glomsin kehittämä pop up -teatterikonsepti, joka elävöittää tyhjillään olevia liiketiloja ja tarjoaa koko perheen teatteriesityksiä helposti saavutettavasti. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Kauppakeskusteatterille hankerahoituksen jonka turvin toiminta laajenee kauppakeskuksiin eri puolille Suomea. Koronapandemiasta toipuvassa yhteiskunnassa helposti saavutettavat kulttuuripalvelut ovat entistä merkityksellisempiä.

Kauppakeskusteatterin ohjelmistossa on Antti Puuhaara satuseikkailu. Antti Puuhaara -esitys pohjautuu suomalaiseen kansansatuun. Lavalla nähdään Tuomo RailoJohanna Keinänen ja Kaisa Niemi, jotka kertovat sadusta raikkaan ja modernisoidun tulkinnan esineteatterin keinon.

 

Esitysajat

la 25.9. klo 11
su 26.9. klo 13
la 2.10. klo 11
su 3.10. klo 13
la 9.10. klo 11
su 10.10. klo 13
la 16.10. klo 11
su 17.10. klo 13

Esityspaikka

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri
Kauppakeskus Entresse,
Siltakatu 11, 02770 Espoo

Liput
8€ / 22€ perhelippu neljälle
glimsgloms.fi/kauppa

Antti Puuhaara satuseikkailu saa ensi-iltansa 14.9.2021

01.09.2021

Tuomon Railon näyttämösovitus Antti Puuhaara kansansadusta saa ensi-iltansa 14.9.2021. Esitys tuo kansansadun tähän päivään esineteatterin keinoin. Glims & Glomsin Antti Puuhaara -esitys sijoittuu Pinkopahvilan kotiseutumuseoon, jo… Lue lisää >

Tuomon Railon näyttämösovitus Antti Puuhaara kansansadusta saa ensi-iltansa 14.9.2021. Esitys tuo kansansadun tähän päivään esineteatterin keinoin.

Glims & Glomsin Antti Puuhaara -esitys sijoittuu Pinkopahvilan kotiseutumuseoon, jossa on alkamassa Antti Puuhaara -näytelmän esitys. Yleisön ollessa on jo paikoillaan, saa museon henkilökunta puhelun teatteriseurueelta. On sattunut väärinkäsitys…

Jottei jo perinteeksi muodostunutta esitystä jouduta perumaan, päättää museon henkilökunta ottaa tutun kansansadun reippaasti haltuun ja kertoo siitä yleisölle oman raikkaan tulkintansa. Koska tarinassa on paljon henkilöitä ja satuolentoja, ottaa neuvokas henkilökunta museon esineet käyttöön. Samalla kansansadun elämänopit modernisoidaan vastaamaan nykyaikaisten museoiden arvoja.

Esitys jatkaa Tuomo Railon odotettua koko perheelle suunnattujen teatteriesitysten sarjaa, jolle on tunnusomaista mukaansatempaavuus ja lämmin huumori. Esityksen ensi-ilta oli suunniteltu syksylle 2020, mutta koronapandemia siirsi ensi-iltaa kahdesti. 

“Pandemia myötä Antti Puuhaaran työstämiseen on ollut paljon enemmän aikaa kuin tuotantoihimme yleensä. Olemme voineet kehitellä tarinan kehyskertomusta ja henkilöhahmoja improvisoiden ja käsikirjoitusta useampaan kertaan päivittäen. Myös esineteatterin vaatima liiketarkkuus on saanut tarvittavan harjoitusajan. On ilo tuoda ensi-iltaan teos, jonka kokee löytäneen muotonsa orgaanisesti.” 
– Tuomo Railo

Esityksessä museon työntekijöitä esittävät Tuomo RailoJohanna Keinänen ja Kaisa Niemi. Esityksen lavastuksesta vastaa Metti Nordin, animaatioista Leevi Lehtinen, puvustuksesta Karoliina Koiso-Kanttila ja valosuunnittelusta Pasi Pehkonen. Lavastuksen on toteuttanut puuseppä Matti Ervamaa ja puvustuksen ompelija Nina Ukkonen.

Esitysajat

ti 14.9. klo 10 
ti 14.9. klo 18 ensi-ilta

ke 15.9. klo 10 
ke 15.9. klo 18

Esityspaikka

Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali,
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Liput: 12€ / 28€ perhelippu
glimsgloms.fi/kauppa

Glims & Glomsin etäesitysten suosio yllätti – teatteri lisää Radio Pölymölyn lähetyksiä espoolaisiin kouluihin

23.03.2021

Glims & Glomsin aloitti helmikuussa striimatut etäesitykset espoolaisiin kouluihin. Esityksistä tuli välittömästi niin suosittuja, että teatteri järjestää 18 lisäesitystä huhtikuussa. Etäesitykset lähetetään suorana Glims & Glomsin omasta stu… Lue lisää >

Glims & Glomsin aloitti helmikuussa striimatut etäesitykset espoolaisiin kouluihin. Esityksistä tuli välittömästi niin suosittuja, että teatteri järjestää 18 lisäesitystä huhtikuussa. Etäesitykset lähetetään suorana Glims & Glomsin omasta studiosta Espoon Kuitinmäestä. 

Glims & Glomsin etäesitysten ohjelmistossa on Simo Heiskasen DJ Mölytoosa ja Mummu -komedia. Esitys kertoo Radioasema Pölymölyn aamulähetyksestä. Esityksessä Heiskasen kanssa esiintyy tanssija-koomikko Kaisa Niemi. 

DJ Mölytoosa ja Mummu -esitys tarjoaa espoolaisille kouluille räätälöityä tanssi- ja musiikkiteatteria, sillä Radioasema Pölymölyn aamupäivästä kertovassa esityksessä hyödynnetään kunkin koululuokan ennakkoon valmistamia uutisia ja mielikuvitusmatkaohjelman maisemia. Koululaiset seuraavat radioaseman lähetystä luokan mediataululta. Esitys kuvataan kolmella kameralla ja editoidaan livenä. Espoon kaupunki on tukenut konseptin kehittelyä ja esitykset toteutetaan osana kaupungin koululaisille tarjoamaa KULPS -kulttuuri- ja liikuntapolkua.

Koronapandemian ja yleisötapahtumarajoitusten pitkittyessä kiertueteatteri Glims & Glomsin esitystoiminnan jatkuminen on vaatinut pieneltä teatterilta kekseliäisyyttä ja joustavuutta. Miltei vuoden ajan jatkunut epävarmuus on pakottanut teatterin kehittämään erilaisia ratkaisuja esitystensä toteuttamiseen. Nyt toteutetun etäesityskonseptin menestys viittaa siihen, että etäesityksillä voi olla kysyntää myös pandemian jälkeenkin. Koulut eri puolilla Espoota ovat ottaneet koulun arkeen helposti sovitettavan etäesityksen innolla vastaan. Ensimmäinen esitysperiodi varattiin täyteen parissa viikossa ja palaute esityksestä on ollut kannustavaa. Seuraava DJ Mölytoosa ja Mummu -etäesitysperiodi toteutetaan huhtikuussa.

Kauppakeskusteatteri täyttää tyhjän liiketilan koko perheen elämyksillä

06.11.2020

Tanssiteatteri Glims & Glomsin kiertävä pop-up teatteri, Kauppakeskusteatteri, toimii Suomen kulttuurirahaston myöntämällä hankerahoituksella. Kauppakeskusteatteri vierailee seuraavaksi Skanssin kauppakeskuksessa, Turussa, 13.-22.11.2020. Kauppak… Lue lisää >

Tanssiteatteri Glims & Glomsin kiertävä pop-up teatteri, Kauppakeskusteatteri, toimii Suomen kulttuurirahaston myöntämällä hankerahoituksella. Kauppakeskusteatteri vierailee seuraavaksi Skanssin kauppakeskuksessa, Turussa, 13.-22.11.2020.

Kauppakeskusteatteri elävöittää tyhjiä liiketiloja ja tarjoaa koko perheen teatteriesityksiä helposti saavutettavasti. Kauppakeskusteattari vierailee Turun Skanssissa nyt toista kertaa. Tänä vuonna Kauppakeskusteatteri tuo Skanssiin Simo Heiskasen ja Kaisa Niemen DJ Mölytoosa ja Mummu -esityksen, joka koko perheelle sunnattu musiikkikomedia Pölymöly -nimisen radioaseman vauhdikkaasta aamupäivästä. Esityksessä katsoja pääsee Pölymölyn studioon näkemään kommelluksia ja vastoinkäymisiä, jotka eivät onneksi radiokuuntelijoille välity.


Näytösajat:
pe 13.11. klo 10 (loppuunmyyty)
la 14.11. klo 11 ja klo 13
su 15.11. klo 13
ke 18.11. klo 10
to 19.11. klo 10 (loppuunmyyty)
pe 20.11. klo 10 ja klo 18
la 21.11. klo 11 ja klo 13
su 22.11. klo 13

Esityksen kesto: 45 min.
Ikäsuositus: 4 vuodesta ylöspäin

Liput:
6€/kpl

Liput ovat myynnissä osoitteessa: glimsgloms.fi ja ovelta tuntia ennen näytöksen alkua.

Glims & Gloms Kauppakeskusteatteri sijaitsee Skanssin 2. kerroksessa, Skappelin ja H&M:n välissä.

GLIMS & GLOMSIN SYKSY KÄYNNISTYY ULKOILMAKIERTUEELLA

17.08.2020

SIMO HEISKANEN TULKITSEE MIRKKA REKOLAN RUNOJA ESPOOLAISTEN PALVELUTALOJEN PIHOILLA ELOKUUSSA 2020 Glims & Gloms aloittaa syyskautensa Simo Heiskasen soolesityksen Minä unohdin miten suuressa talossa asun ennakkoesityksillä espoolaisten palveluta… Lue lisää >

SIMO HEISKANEN TULKITSEE MIRKKA REKOLAN RUNOJA ESPOOLAISTEN PALVELUTALOJEN PIHOILLA ELOKUUSSA 2020

Glims & Gloms aloittaa syyskautensa Simo Heiskasen soolesityksen Minä unohdin miten suuressa talossa asun ennakkoesityksillä espoolaisten palvelutalojen ja hoivakotien pihoilla. Esityksessään Heiskanen tulkitsee Mirkka Rekolan runoja laulaen, lausuen ja tanssien.

Minä unohdin miten suuressa talossa asun -näyttämöteos on liikettä ja ihmisääntä yhdistävä esitys, jossa menneisyys, nykyhetki, etiäiset tulevasta kohtaavat. Lausuen ja lauluina esitetyt Mirkka Rekolan runot toimivat esityksen punaisena lankana. Simo Heiskasen säveltämä esitys  punoo yhteen elämän hetkellisyyttä ja ihmisen muistin sattumanvaraisuutta. Menneen ajan tanssiaskeleista kasvaa muistamista herättelevä koreografia. Teoksen visualisointi – liike ja puvustus luovat assosiaatioita, jotka ovat Rekolan runojen toistuvia runokuvia – meren mielialoja, vuodenaikojen vaihteita. Teos puhuttelee ja haastaa kielellisen ja ilmaisullisen monisärmäisyytensä ansiosta kaikenikäisiä katsojia tarkkaavaisuuteen ja sisäiseen dialogiin Rekolan runouden kanssa

Glims & Gloms tuottaa Minä unohdin miten suuressa talossa asun -ennakkoesityksen kiertueen yhteistyössä Espoon kaupungin Kulttuuriketju-hankkeen kanssa. Kiertue-esitykset on pääasiassa suunnattu palvelutalojen asukkaille. Kauklahden Elä ja asu -seniorikeskuksen pihassa järjestetään myös muille talon asiakkaille avoin esitys torstaina 20.8. klo 13.30.

Teoksen teatteriensi-ilta on keväällä 2021.