GLIMS & GLOMS STARTAR HÖSTEN MED EN UTOMHUSTURNÉ

SIMO HEISKANEN TOLKAR MIRKKA REKOLAS DIKTER PÅ ESBOS SERVICEHUS GÅRDAR I AUGUSTI 2020

Glims & Gloms öppnar sin höstsäsong med Simo Heiskanens soloföreställning Minä unohdin miten suuressa talossa asun (Jag glömde hur stort hus jag bor i) med förhandsvisningar på servicehus och vårhems gårdar i Esbo. I sina föreställningar tolkar Heiskanen Mirkka Rekolas dikter med sång, högläsning och dans.

Scenverket Minä unohdin miten suuressa talossa asun kombinerar rörelse och mänsklig röst, och i föreställningen möts det förflutna, nuet och förebud av framtiden. Mirkka Rekolas dikter tolkade med uttal och sång fungerar som föreställingens röda tråd. Föreställningen som är komponerad av Simo Heiskanen, flätar ihop livets kortvarighet och människominnets slumpmässighet. Från en förgången tids danssteg växer en koreografi som väcker hågkomst. Visualiseringen av föreställningen – rörelsen och kostymerna skapar associationer som är återkommande diktbilder i Rekolas dikter – havets sinnesstämningar, övergångar av årstider. Verket  tilltalar och utmanar åskådare i alla åldrar till uppmärksamhet och en inre dialog med Rekolas poesi tack vare sin språkliga och uttryckliga nyansrikedom.

Glims & Gloms producerar förhandsvisningsturnén av Minä unohdin miten suuressa talossa asun tillsammans med Esbo stads projekt Kulturkedjan. Turnéföreställningarna är huvudsakligen riktade till boende i servicehus. På Elä ja asu -seniorcentrets gård i Köklax ordnas en föreställning som är öppen för andra kunder i huset torsdagen den 20. augusti klockan 13.30.

Föreställningen har sin premiär våren 2021.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *