GLIMS & GLOMSIN SYKSY KÄYNNISTYY ULKOILMAKIERTUEELLA

SIMO HEISKANEN TULKITSEE MIRKKA REKOLAN RUNOJA ESPOOLAISTEN PALVELUTALOJEN PIHOILLA ELOKUUSSA 2020

Glims & Gloms aloittaa syyskautensa Simo Heiskasen soolesityksen Minä unohdin miten suuressa talossa asun ennakkoesityksillä espoolaisten palvelutalojen ja hoivakotien pihoilla. Esityksessään Heiskanen tulkitsee Mirkka Rekolan runoja laulaen, lausuen ja tanssien.

Minä unohdin miten suuressa talossa asun -näyttämöteos on liikettä ja ihmisääntä yhdistävä esitys, jossa menneisyys, nykyhetki, etiäiset tulevasta kohtaavat. Lausuen ja lauluina esitetyt Mirkka Rekolan runot toimivat esityksen punaisena lankana. Simo Heiskasen säveltämä esitys  punoo yhteen elämän hetkellisyyttä ja ihmisen muistin sattumanvaraisuutta. Menneen ajan tanssiaskeleista kasvaa muistamista herättelevä koreografia. Teoksen visualisointi – liike ja puvustus luovat assosiaatioita, jotka ovat Rekolan runojen toistuvia runokuvia – meren mielialoja, vuodenaikojen vaihteita. Teos puhuttelee ja haastaa kielellisen ja ilmaisullisen monisärmäisyytensä ansiosta kaikenikäisiä katsojia tarkkaavaisuuteen ja sisäiseen dialogiin Rekolan runouden kanssa

Glims & Gloms tuottaa Minä unohdin miten suuressa talossa asun -ennakkoesityksen kiertueen yhteistyössä Espoon kaupungin Kulttuuriketju-hankkeen kanssa. Kiertue-esitykset on pääasiassa suunnattu palvelutalojen asukkaille. Kauklahden Elä ja asu -seniorikeskuksen pihassa järjestetään myös muille talon asiakkaille avoin esitys torstaina 20.8. klo 13.30.

Teoksen teatteriensi-ilta on keväällä 2021.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *