ANTTI PUUHAARA

 

Käsikirjoitus ja koreografia: Tuomo Railo
Animaatiot: Leevi Lehtinen
Pukusuunnittelu ja tarpeisto: Karoliina Koiso-Kanttila
Lavastus: Metti Nordin
Valosuunnittelu: Pasi Pehkonen
Äänisuunnittelu: Simo Heiskanen
Esiintyjät: Johanna Keinänen, Kaisa Niemi ja Tuomo Railo
Ompelija: Nina Ukkonen
Puuseppä: Matti Ervamaa
Esityksen kesto: 1 tunti
Ikäsuositus: 4-99

ANTTI PUUHAARA

Antti Puuhaara -satuseikkailu on raikas tulkinta suomalaisesta kansansadusta esineteatterin keinoin.

Pinkopahvilan seutukotimuseossa on alkamassa Antti Puuhaara -näytelmän esitys. Yleisö on jo paikoillaan, kun museon henkilökunta saa puhelun teatteriseurueelta. On sattunut väärinkäsitys, seurue on ajanut vahingossa Pankopihvilään…

Jottei jo perinteeksi muodostunutta esitystä jouduta kokonaan perumaan, päättää museon henkilökunta ottaa rakastamansa kansansadun reippaasti haltuun ja kertoo siitä yleisölle oman raikkaan tulkintansa. Koska tarinassa on paljon henkilöitä ja satuolentoja, ottaa neuvokas henkilökunta museon esineet käyttöön. Samalla kansansadun elämänopit modernisoidaan vastaamaan nykyaikaisten museoiden arvoja.

Hyppää mukaan mielikuvitusta kutkuttavaan teatterileikkiin!

Esityksestä sanottua

”Kertakaikkiaan mainio esitys tämä Antti Puuhaara! Tarina kulkee tosi kekseliäästi ja isommillakin ihmisillä on tosi hauskaa. On siellä lavalla kyllä kova kolmikko, Keinänen- Niemi – Railo.”

”Upposi johonkin sielun syvyyksiin oikein rytinällä. Kuinka oivaltavaa. Kestävän kehityksen superesitys, jossa historia, tarinat, tavarat, ekologisuus, jatkumot, värit, muodot, taide ja liike kietoutuvat upeaksi kokonaisuudeksi. Olen todella otettu, että sain tuon kokea!”

”Hauska ja kekseliäs esitys. Palaa johonkin alkulähteille. Teatterissa mikä vaan voi olla mitä vaan, kun vaan keksii. Kiitos!”

“Aivan mahtava kokonaisuus. Hauska ja kekseliäs. Tunnelmallinen musiikki, hienot lavasteet, puvut ja yksityiskohdat!”

Dossier
Tilaa uutiskirje

Espoolainen Tanssiteatteri Glims & Gloms perusti jo paljon ennen koronapandemiaa Espoon keskuksessa sijaitsevaan kauppakeskus Entresseen kauppakeskusteatterin. Kyseessä on Suomen Kulttuurirahaston tukema hanke, jonka tavoitteena on elävöittää tyhjillään olevia liiketiloja ja tuoda teatteria...