Antti Puuhaara

 

Käsikirjoitus ja koreografia: Tuomo Railo

Animaatiot: Leevi Lehtinen

Pukusuunnittelu ja tarpeisto: Karoliina Koiso-Kanttila

Lavastus: Metti Nordin

Valosuunnittelu: Pasi Pehkonen

Äänisuunnittelu: Simo Heiskanen

Esiintyjät: Johanna Keinänen, Kaisa Niemi ja Tuomo Railo

Ompelija: Nina Ukkonen

Puuseppä: Matti Ervamaa

Esityksen kesto: 1 tunti

Ikäsuositus: 4-99

Antti Puuhaara

Antti Puuhaara -satuseikkailu on raikas tulkinta suomalaisesta kansansadusta esineteatterin keinoin.

Pinkopahvilan seutukotimuseossa on alkamassa Antti Puuhaara -näytelmän esitys. Yleisö on jo paikoillaan, kun museon henkilökunta saa puhelun teatteriseurueelta. On sattunut väärinkäsitys, seurue on ajanut vahingossa Pankopihvilään…

Jottei jo perinteeksi muodostunutta esitystä jouduta kokonaan perumaan, päättää museon henkilökunta ottaa rakastamansa kansansadun reippaasti haltuun ja kertoo siitä yleisölle oman raikkaan tulkintansa. Koska tarinassa on paljon henkilöitä ja satuolentoja, ottaa neuvokas henkilökunta museon esineet käyttöön. Samalla kansansadun elämänopit modernisoidaan vastaamaan nykyaikaisten museoiden arvoja.

Hyppää mukaan mielikuvitusta kutkuttavaan teatterileikkiin!

Esityksestä sanottua

”Kertakaikkiaan mainio esitys tämä Antti Puuhaara! Tarina kulkee tosi kekseliäästi ja isommillakin ihmisillä on tosi hauskaa. On siellä lavalla kyllä kova kolmikko, Keinänen- Niemi – Railo.”

”Upposi johonkin sielun syvyyksiin oikein rytinällä. Kuinka oivaltavaa. Kestävän kehityksen superesitys, jossa historia, tarinat, tavarat, ekologisuus, jatkumot, värit, muodot, taide ja liike kietoutuvat upeaksi kokonaisuudeksi. Olen todella otettu, että sain tuon kokea!”

”Hauska ja kekseliäs esitys. Palaa johonkin alkulähteille. Teatterissa mikä vaan voi olla mitä vaan, kun vaan keksii. Kiitos!”

“Aivan mahtava kokonaisuus. Hauska ja kekseliäs. Tunnelmallinen musiikki, hienot lavasteet, puvut ja yksityiskohdat!”

Vieritä ylös