Antti Puuhaara satuseikkailu saa ensi-iltansa 14.9.2021

Tuomon Railon näyttämösovitus Antti Puuhaara kansansadusta saa ensi-iltansa 14.9.2021. Esitys tuo kansansadun tähän päivään esineteatterin keinoin.

Glims & Glomsin Antti Puuhaara -esitys sijoittuu Pinkopahvilan kotiseutumuseoon, jossa on alkamassa Antti Puuhaara -näytelmän esitys. Yleisön ollessa on jo paikoillaan, saa museon henkilökunta puhelun teatteriseurueelta. On sattunut väärinkäsitys…

Jottei jo perinteeksi muodostunutta esitystä jouduta perumaan, päättää museon henkilökunta ottaa tutun kansansadun reippaasti haltuun ja kertoo siitä yleisölle oman raikkaan tulkintansa. Koska tarinassa on paljon henkilöitä ja satuolentoja, ottaa neuvokas henkilökunta museon esineet käyttöön. Samalla kansansadun elämänopit modernisoidaan vastaamaan nykyaikaisten museoiden arvoja.

Esitys jatkaa Tuomo Railon odotettua koko perheelle suunnattujen teatteriesitysten sarjaa, jolle on tunnusomaista mukaansatempaavuus ja lämmin huumori. Esityksen ensi-ilta oli suunniteltu syksylle 2020, mutta koronapandemia siirsi ensi-iltaa kahdesti. 

“Pandemia myötä Antti Puuhaaran työstämiseen on ollut paljon enemmän aikaa kuin tuotantoihimme yleensä. Olemme voineet kehitellä tarinan kehyskertomusta ja henkilöhahmoja improvisoiden ja käsikirjoitusta useampaan kertaan päivittäen. Myös esineteatterin vaatima liiketarkkuus on saanut tarvittavan harjoitusajan. On ilo tuoda ensi-iltaan teos, jonka kokee löytäneen muotonsa orgaanisesti.” 
– Tuomo Railo

Esityksessä museon työntekijöitä esittävät Tuomo RailoJohanna Keinänen ja Kaisa Niemi. Esityksen lavastuksesta vastaa Metti Nordin, animaatioista Leevi Lehtinen, puvustuksesta Karoliina Koiso-Kanttila ja valosuunnittelusta Pasi Pehkonen. Lavastuksen on toteuttanut puuseppä Matti Ervamaa ja puvustuksen ompelija Nina Ukkonen.

Esitysajat

ti 14.9. klo 10 
ti 14.9. klo 18 ensi-ilta

ke 15.9. klo 10 
ke 15.9. klo 18

Esityspaikka

Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali,
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Liput: 12€ / 28€ perhelippu
glimsgloms.fi/kauppa

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *